Romantikk på bygda

  • Hotell
  • serveringsted

Romantikk i Sigdal

Det var en kald og vindfull påskedag i Alta. Vi hadde reist fra Oslo for å feire påske med Lars Mattis sin familie i nord. Etter et par dager med mye påskegodt ville vi ut å kjenne frisk luft på langrenn over Finnmarksvidda. Målet var Reinbukkelvhytta. Med solo og matpakker i sekken staket vi oss frem i tett tåke, snøfokk og motvind. Til tross for været var positiviteten og gleden over å være på tur tilstede hos oss begge. Det er få steder som gjør meg lykkeligere enn Finnmark, og det føltes veldig eksotisk å være alene på vidda. Lars Mattis var ekstra spent, og det skyldtes ikke skiføret, men fordi han bar på en blinkende diamantring i topplokket på sekken.

Vel framme på skihytta spratt jeg opp Solo-boksen og nistepakken min.
Lars Mattis lette etter fyrstikk for å tenne stearinlys, og han var fornøyd med at vi hadde turisthytta for oss selv. Midt i matpakkespisingen fortalte jeg hvor glad jeg var for å være i Finnmark, og for at jeg fikk oppleve turer som dette med han. Før jeg rakk å høre svaret, satt Lars Mattis på kne! Jeg svarte ja, og var i lykkerus hele skituren hjem.

11. juni året etter, en lys og deilig sommerdag, var det klart for bryllup. Dagen vi hadde ventet på. Jeg startet morgenen med mine to forlovere i Oslo, mens min kommende ektemann ventet klar i Sigdal. Vielsen fant sted i lille, vakre Vatnås kirke. Som medeiere og med en kjær tilhørighet til kirken, var dette et naturlig valg.

Over 100 spente gjester fra Alta og Oslo fylte kirken til randen. Presten underholdt gjestene med morsomme historier fra lokalmiljøet før jeg var sto klar til å gå opp kirkegulvet. Den dyktige felespilleren Steinar Strøm gikk foran og spilte Brudemarsj fra Lødingen. Vielsen var fylt med latter, personlighet og masse kjærlighet. Brudgommen spilte ”Fordi jeg elsker deg” på piano og min venninne Rita sang. Resten av vielsen var som en drøm. Nygifte og lykkelige ventet musserende drikke og jordbær utenfor kirken, og en venn av familien hentet oss med hest og kjerre. Med skranglende blikkbokser på slep ble vi geleidet nedover grusveien i foto- og blitsregn fra gjestene.

Festen ble avholdt på fantastiske Sole hotell – den gamle Doktorgaarden ved Krøder’n. Jeg har mye familie i området, og beliggenheten, været og de fine omgivelsene rundt hotellet var en perfekt ramme for festen. Da vi kom tilbake fra fotografering ble vi møtt med gjestenes roseblader i lufta, hurra og store skåler. Så ble kaken båret ut, og vi tok vårt første kakestykke som mann og kone.

Middagen ble en stor fest med humoristiske taler og nydelig servering. Toastmasterne og talerne sørget for god stemning og mye latter. Etter middagen spilte bandet opp til brudevals, og vi fikk feid over parketten til ”Here comes the

sun”. Baren åpnet og festen ble sparket i gang. Slips og kjoler på snei, og gamle som unge svingte seg på dansegulvet.

Neste dag hadde vi felles herregårdsbrunch med påfølgende kubb og leker i hagen. Med utsikten til Krøderfjorden og strålende sol, ble dette en perfekt avslutning på feiringen. Jeg og Lars Mattis reiste slitne og lykkelige avgårde på bryllupsreise. Dagen ga alt vi kunne håpe på, og bryllupsbygda la rammen rundt det vi vil kalle et ekte magisk bryllup!

- Julie og Lars Mattis

Brudehistorier fra Romantikk på bygda

Våtnås Kirke

  • Kirke

Om du ønsker å vies i kirken, kan Bryllupsbygda selvsagt også tilby dette. Vi har mange vakre kirker å velge mellom.