Sole var perfekt

Les om Ingvild og Amunds bryllup på Sole som vant Beste brudehistorie i Bryllupsmagasinet 2014.

Ingvild og Amunds bryllup
Ingvild og jeg møttes første gang i 2008. Lite visste vi da at 18.08.2012 skulle bli en helt magisk festdag i tradisjonelle og flotte omgivelser på Noresund. Omringet av familie og våre beste venner innfridde virkelig bryllupsbygda alle våre drømmer om det perfekte bryllupet. Vi ønsker å rose Odd Alsvik så langt opp i skyene som det går an, og helst litt til. Maken til bryllupsarrangør skal man lete lenge etter. Tusen takk for at du gjorde ditt for å legge rammen rundt vårt drømmebryllup.

Noresund – Midt mellom alt
Ettersom vi er bosatt i Oslo, var ikke Noresund et naturlig førstevalg for oss. Vi saumfarte nærmest hele Oslo etter de perfekte bryllupslokaler og omgivelser, men det var først da vi kom til Noresund at vi skjønte hvor vi skulle gifte oss. Og siden Ingvild er fra Nesbyen, jeg er fra Nøtterøy og vi som nevnt bor i Oslo, så ble dette et perfekt møtepunkt midt på halvveien for venner og familie. Fjellene i bakgrunnen gav Ingvild en hjemfølelse, og Krøderen appellerte til min oppvekst ved det våte element. Noresund var som skapt for vårt bryllup.

Forberedelser
Jeg (brudgommen) og min forlover, beste venn og bror Jostein reiste opp en dag i forveien for å stelle i stand med diverse rekvisitter og å gjøre de siste befaringer på området sammen med Odd, vår vert ved Sole Hotell og Herregård. Solen strålte fra klar himmel denne fredagen, og bygda var som ladet for fest. Da gjestene ankom lørdag morgen, hadde et værskifte i løpet av natten gjort luften tung, og et skydekke lå tett over Noresund. De første regndråpene meldte sin ankomst, vel vitende om at de var uønsket senere på dagen.

En myk mann
Bruden selv ankom først i bil fra Oslo like før vielsen. Å skulle beskrive mine følelser i det dørene åpnet seg blir meningsløst, ettersom ingen har funnet opp ordene for å dekke spekteret av følelser. Det er bare å slå fast at selv den hardeste mann smelter fullstendig, og subjektivt oppleves det i noen øyeblikk som om man er verdens største pusekatt der tårene triller.

Tenor i kirken
En vielse helt etter våre ønsker ble gjennomført i Olberg Kirke. Med tenor Arild Rønsen ved pianoet og stemme som Josh Groban, kunne både vi og gjestene nyte en fantastisk versjon av «When you say you love me». Han bidro også til den perfekte avslutningen på vielsen med en herlig versjon av «Bruremarsj fra Lødingen».

Brudeferden på Krøderen
Champagne ble nytt på kirketrappa, og bunadskledde gjester skålte med oss. Til fantastisk trompetspill av brudens søstre og med svigerfar i hallingbunad ved årene, fikk vi oss en uforglemmelig brudeferd over krøderfjorden. Dette ble en helt spesiell opplevelse som virkelig ga oss tid til å smake på inntrykkene fra bryllupsdagens første akt. At det var blikkstille på vannet, bidro også til en ganske så magisk setting for photoshooten vi hadde etterpå.

Brudeparet ved det runde bord
Med 70 feststemte gjester til bords rundt runde bord i storsalen på Sole, ble det litt av en fest. Høflighet, kvalitet og perfeksjon er ord som beskriver vår opplevelse av middagen. Vi kunne bare senke skuldrene og nyte, – dette hadde Odd og teamet hans full kontroll på. Utsikten over krøderfjorden gjennom de store vinduene i festsalen bidro til en magisk atmosfære. Med taler og underholdning som engasjerte alle, var stemningen på topp. Brudevals til Hellbillies sin «Den Finaste Eg Veit» toppet hele vår opplevelse i disse fantastiske omgivelser ved foten av Norefjell.

Morgenbad
Morgenen derpå møttes de som enda ikke hadde lagt seg, og de som nettopp hadde stått opp til et felles natt/morgen-bad i fjorden. Og etterfulgt av en flott herregårdsfrokost, ble dette virkelig en prikk over i´en i vårt perfekte bryllup.

 


-Ingvild og Amund

Olberg Kirke

  • Kirke

Om du ønsker å vies i kirken, kan Bryllupsbygda selvsagt også tilby dette. Vi har mange vakre kirker å velge mellom.