Haglebu Fjellkirke

Om du ønsker å vies i kirken, kan Bryllupsbygda selvsagt også tilby dette. Vi har mange vakre kirker å velge mellom.

  • Kirke

Haglebu Fjellkirke ligger usedvanlig vakkert på Grantangen under Haglebunatten, der norske styrker kjempet ett av de siste slag i det okkuperte Norge 26. april 1945

Kirken ble bygget i 1980, er en kvadrisk kirke i stein og har 150 sitteplasser. Det er brukt 20 tonn stein i det som er blitt veggene i Haglebu Fjellkirke.
Materialene som er brukt, gjør at kirken blir en del av naturen rundt.

"En kirke midt i naturkirken". Slik karakteriserte biskop Håkon Andersen nyreiste Haglebu Fjellkirke da den ble innviet 24. august 1980

Haglebu Fjellkirke er reist av bygde- og hyttefolk. Kirken eies og drives av Stiftelsen Haglebu Fjellkirke. Den største inntekskilden til Stiftelsen er det årlige loppemarkedet som har vært "årets begivenhet" på Haglebu siden det startet i 1975.

Kirken har form av fire kvadrater i ulik størrelse, som er kjedet sammen. I motsetning til de fleste kirker ligger den verken høyt eller fritt, men kryper beskjedent i ett med naturen ved foten av kirkebakken. Veggene gror opp av bakken i rått tilhugget natursten og bærer pyramideformede tak. Innvendig er kirken utstyrt på enkleste vis med lekamur og lyst treverk. Lyset slipper inn gjennom lange smale vinduer som danner overgang mellom vegger og takskjegg og gjennom an "ljore". Kirkeklokken henger i et frittstående tårn. (Kilde: Sigdal og Eggedal Museum)

Haglebu Fjellkirke har blitt et populært sted å arrangere bryllup, og kan leies etter avtale.

 

Kontakt

Ta kontakt med Gry Buhaug (leder) på tlf. 977 38 115 eller gry.buhaug@ebnett.no